Fortweekend Liezele '14 staat volledig in het teken van de herdenking 100 jaar Groote Oorlog.  Het tweedaagse evenement is een organisatie van Simon Stevin V.V.C. in samenwerking met Fort Liezele en de gemeente Puurs.

Bij het uitbreken van de Groote Oorlog speelde Fort Liezele een aanzienlijke historische rol.  het werd voor 1914 gebouwd door het Belgisch leger, doorstond twee oorlogen en is nu een vestingbouwkundige parel in een groene zone.

Fort Liezele is het best bewaarde en gerestaureerde pantserfort van de Antwerpse Buitenlinie.  Talrijke zalen zijn als museumzaal of diorama ingericht.

De mobilisatie van augustus '14 komt terug tot leven in het best bewaarde en gerestaureerde pantserfort van de Antwerpse buitenlinie.

Programma 27 en 28 september.

Historisch soldatenkampement Groote Oorlog

Re-enactors of levende geschiedenis figuranten uit verschillende landen reconstrueren in dit oorspronkelijk kader de spannende momenten van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.  Met volledig kampement, originele veldkeuken en driloefeningen. 

Doorlopend bezoek aan het fort.

Bezoekers kunnen het historische fort verkennen met de volledig heringerichte zalen en diorama’s.  In een vroeger munitiemagazijn wordt doorlopend een multimedia projectie over de bewogen geschiedenis van de versterking vertoont. Nieuwe blikvangers zijn oa de vestingkanonnen, een gerestaureerde pantserkoepel en een commandopost met telefooncentrale.

Wandelparcours.

Er is een wandelparcours voorzien met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Leuke verrassingsanimatie voor de kids.

De herdenking 100 jaar Groote Oorlog staat in het teken van de vrede.  De forten spreken sterk tot de verbeelding.  Voor de kids wordt daarom aangepaste verrassingsanimatie voorzien tijdens het fortweekend.

Sfeervolle Horeca met hapjes en drankjes.

In het unieke kader van het fort kunnen de bezoekers genieten van de traditionele drankjes, maar ook van het exclusieve fortbier “Commandant”  en een heuse soldatenmaaltijd.

Enkel op 28 september.

Simon Stevin infobeurs met standen van vestingsteden, toeristische diensten, forten andere versterkingen.

De gezellige cultuur-toeristische beurs levert volop inspiratie en informatie voor uitstappen en bezoeken.  Geïnteresseerden, kenners en liefhebbers komen aan hun trekken met het ruime aanbod van gespecialiseerde publicaties of maken kennis met talrijke organisaties, verenigingen en initiatieven.


  • Historisch soldatenkampement Groote Oorlog.
  • Doorlopend bezoek aan het volledig gerestaureerde fort.
  • Wandelparcours.
  • Verrassingsanimatie voor de kids.
  • Sfeervolle horeca.
  • Ruime parkeergelegenheid.
  • Enkel op 28/09 : Gezellige toeristische infobeurs.


Toegang 1 dag 5 euro - weekend 7 euro - Gratis tot 6 jaar

Fort Liezele, Fortbaan 2 te B2870 PuursGrotere kaart weergeven